Er du klar for en opplevelse for livet?

Vi har en erfaren og veldig trivelig stab med både norske og lokalt ansatte i Cabarete. I tillegg kommer lærerne fra Norge for å undervise og følge dere opp på den faglige delen av programmet. Studieoppholdet starter med en intens og morsom introduksjonsuke, hvor fokus er at dere skal bli kjent med hverandre, våre ansatte og ikke minst Cabarete. Vi vil i løpet av de første dagene tilrettelegge for at dere får lokalt telefonnummer, arrangere hyggelige, sosiale sammenkomster og ikke minst introduserer dere for et utvalg av de mange morsomme aktivitetene Cabarete kan friste med. Vi gleder oss!

Vi er der for deg

Det er ellers viktig for oss at dere skal ha et nettverk rundt dere i perioden med oss, og veien skal ikke være lang til noen å snakke med eller få hjelp av. Selv om tanken er at dere selv skal skape  en studiehverdag og fritid som fungerer, er det mye som vil være nytt – selv for den mest reisevante. Å bo og leve i et lokalmiljø, er noe annet enn å dra på korte ferieturer. I tillegg krever det litt å bo så tett med mange andre studenter. Fordelene er mange og dere vil for det meste nyte den nye hverdagen. Dukker det opp utfordringer skal dere imidlertid vite at vi har folk på plass med erfaring fra dette over mange år. Det er vel omtrent ikke en problemstilling vi ikke har kommet borti etter mange år med norske studenter i Cabarete. Vi vil være der for deg om ting blir komplisert!

Studenter i et klasserom

Helse

Når det gjelder helse, har vi en egen lege som kommer til studiestedet ved behov. Den samme legen vil ta imot dere på sitt kontor for mindre helsemessige problemer. Skulle det mot formodning dukke opp sykdom eller skade som trenger mer enn det legen vår kan løse, er nærmeste sykehus kun 15 minutter unna. I tillegg er det et enda større sykehus i byen Puerto Plata, rundt 40 minutter fra studiesenteret. Vi vet etterhvert hvor vi bør søke hjelp for ulike skade- og sykdomstilfeller, og føler oss trygge på at dere vil få god oppfølging. Det er alltid krevende å havne på sykehus langt hjemmefra, men vi håper og tror de fleste skal slippe denne opplevelsen.

Beredskap

Vi starter ellers semesteret med en felles gjennomgang av vår beredskapsplan, og det settes hvert semester sammen en beredskapsgruppe med representanter også fra privatist gruppen. Heldigvis blir det som regel med et standardmøte eller to i løpet av semesteret, for de som melder seg til tjeneste her. Er det noe de siste årene med pandemi har lært oss, er det allikevel at det er svært viktig å være forberedt. Vi tar dette på alvor og ser dette som en viktig del av vårt arbeid.
Palmer