Om selskapet

Folkene bak StudyAway drev studiesenter i Cabarete i perioden 2004 til 2016. Den gang var det høyskolestudier som var hovedaktiviteten, men de siste årene sto også privatiststudier på programmet. Nå er vi tilbake og er veldig glade for å igjen kunne sende norske privatister til dette fantastiske studiestedet. Vår lokale stab er klare og veldig motiverte for igjen å kunne ta godt imot nye kull. Lokalmiljøet venter spent på nye “bacalaos”, som de med kjærlighet kaller sine norske gjester.

Vi har fokus på  at oppholdet skal by på mye mer enn sol og varme. Det skal spille en rolle hvor du har valgt å studere, og det er derfor veldig viktig for oss å legge til rette for gode arenaer og møtepunkter mellom oss og våre gode naboer på studiestedet. Målsetningen er at privatistene skal vende hjem med mange nye venner og et sted som har tatt plass i hjertene deres for alltid. Vi er også opptatt av at vi skal være bidragsytere til det samfunnet vi kommer til. Selv om det alltid vil være en viss “vi og dem” dynamikk, ønsker vi å representere noe positivt. Vi har gjennom mange år sett den omsorg lokalmiljøet har for våre studenter, og vi ønsker å ha den samme holdningen tilbake. Dette innebærer at vi må forstå forholdene vi kommer til, og være villige til å endre vår atferd noe for å oppnå dette.

Lena Hauge som sitter i klasserom
Studenter i et klasserom
Studenter smiler i klasserommet

For våre privatister betyr dette for eksempel at vi ikke stiller rikdommen vår på utstilling. For rike er vi i dominikansk målestokk, det er det ikke tvil om. Når våre privatister kan leve godt på studiestøtte og litt oppsparte midler, kan sannsynligvis ikke nye lokale venner like bekymringsfritt være med på ting som koster penger. Da kan man velge å møtes på et sted som ikke er like “fancy” og flott, og heller ta fredagsølen sammen på et lokalt og billig sted. Skal du spandere, er det et fint signal å kjøpe et billig alternativ både til deg selv og din nye venn. Inviterer noen deg hjem på middag til familien, vil det bli satt stor pris på om du bidrar til innkjøpet. Vis at også du må tenke på pengebruk, men samtidig gjerne vil dele. Sitter pengene for løst, kan det  fort bli en forventning om å få.

Samtidig har vi mye å lære om livsinnstilling og forholdet til materielle goder og raushet.  Får du en god dominikansk venn, kan vi garantere at vedkommende vil dele sin porsjon med fritert kylling med deg og gjerne vil bruke tiden sin på å vise deg spennende steder og aktiviteter. Livet synes bekymringsløst, selv om mange har utfordringer vi ikke kan forestille oss.  De bekymrer seg kanskje ikke like mye for  dagen i morgen, som det vi gjerne gjør i vår egen kultur. Morgendagen kommer, men bare om “Gud vil”. I mellomtiden nyter dominikanerne det livet har og by på, og deler av det de har her og nå. Den porsjonen med ris og kylling som de så gjerne vil dele, kan være kjøpt med de siste pengene i lomma. Dette er virkelig noe vi synes det er verdt å beundre og vi forsøker å ha samme rausheten  med oss i vårt arbeid!