Undervisning med fantastiske lærere

For den faglige biten av studieoppholdet samarbeider vi med privatistskolen NOR Privatist. De vil bidra med rådgivning i forhold til fagvalg, og det er også de som sender lærere for å undervise i Cabarete. Bestemmer du deg for å delta betyr dette at du i tillegg til avtalen med oss i StudyAway, må registreres hos NOR Privatist. Dette hjelper vi deg med etter påmelding!

Vil du se din fremtidige studieplass?

Oversikt over fag vi tilbyr

Under «Påmelding« kan du kombinere fagene og finne ut prisen for ditt studieopphold.

Historie
11 600 kr – 40%

Norsk (VG1-VG3)
17 000 kr – 93% 

P-matte
16 200 kr – 53,3% 

Naturfag
13 100 kr – 33,3%

Engelsk
8 200 kr – 33,3%

Samfunnskunnskap
4 200 kr – 20% 

Kroppsøving
6 100 kr – 40% 

Spansk fellesfag
17 600 kr – 53% 

Spansk programfag
13 000 kr – 33,3%

Sosiologi/Sosialantropologi
7 200 kr – 33,3%

Politikk og menneskerettigheter
9 400 kr – 33,3% 

Kjemi
13 100 kr – 33,3% 

R1
13 100 kr – 33,3%

Fysikk 1
13 100 kr – 33,3%

Studiehverdagen

Den enkeltes timeplan vil variere etter hvilke fag man tar. Noen fag er større og mer krevende enn andre, og vil derfor ha mer undervisning. Dette får dere mer informasjon om individuelt i forbindelse med fagvalget som skal foretas.

Som hovedregel har man imidlertid ukentlig undervisning i alle fag, og i tillegg tilgang på undervisningsvideoer. I noen uker kan det også være snakk om nettbaserte liveforelesninger. 

Studenter som studerer ved stranda
Studenter som leser på taket

Det er både utfordringer og fordeler med å studere i Cabarete. Det er alltid mye annet som frister, men vi gjør oppmerksom på at det er oppmøteplikt på all ordinær undervisning. Vi har en streng oppfølging av dette, fordi vi vet hvor viktig det er med kontinuerlig jobb for å komme i mål. Vi oppfordrer til å lese både våre vilkår og skolereglementet til NOR Privatist nøye for full oversikt over dine plikter som privatist i dette opplegget. Å finne en god rytme på hverdagen er etter vår erfaring svært viktig, derfor jobber vi hardt for å gi mange og gode tilbud til meningsfylte fritidsaktiviteter som gir energi. 

De positive effektene ved å studere i Cabarete er for det første kort skolevei. Det er også enklere å komme seg opp å starte dagen når solen skinner. Særlig de som tar fag hos oss i vårsemesteret peker på hvor deilig det er å slippe å kave seg til bussen på iskalde og hustrige morgener. Mange er glade for å slippe å skrape av bilen, og at de slipper longs under buksa.

Ellers vil dere ha god tilgang på lærerne også utenfor undervisningen, og det er alltid noen å snakke med om faglige utfordringer, men også andre ting. Selv om innstillingen vår er at dere selv styrer hverdag og fritid, er det viktig at dere skal ha et nettverk når dere er langt hjemmefra og uten venner og familie i nærheten. Veien er med andre ord kort til noen å snakke med og søke støtte hos! Slik er det ikke alltid hjemme når ting hoper seg opp.

Både vi, lærerne til NOR Privatist og dere skal altså sammen gjøre en innsats som gir et godt akademisk utbytte og eksamensresultater dere er fornøyde med. For noen er det kun toppkarakter som gjelder, mens andre blir overlykkelige for å bestå. Uansett er det viktig å følge opplegget og gjøre en innsats. Det vil uansett være nok tid til å nyte studiestedet og den nye og herlige karibiske hverdagen

NOR privatist er godkjent av Statens Lånekasse for Utdanning

Som registrert elev der har du som utgangspunkt rett til støtte oppad begrenset til rundt 91 000,- per semester.
Les mer om finansiering her

Lærerne er norske og har lang erfaring. De fleste har også  tidligere vært på undervisningsoppdrag i Cabarete. Eksamen avlegges hjemme, i det fylket den enkelte bor i.  Det er svært viktig at man melder seg opp til eksamen via https://privatist.inschool.visma.no/ innen gjeldende frister. Dette vil vi hjelpe dere med etter ankomst til studiestedet.